Omrop komt met kinderprogramma op de ochtend

29 jun 2018 - 23:31

Omrop Fryslân zendt vanaf 1 juli 's ochtends een nieuw kinderprogramma uit: 'Sokkebalje', een programma voor kinderen van twee tot en met tien jaar. Sokkebalje is 's ochtends tussen 6.00 en 9.00 uur te zien. Omrop Fryslân komt met het ochtendprogramma, omdat uit onderzoek blijkt dat ouders met jonge kinderen behoefte hebben aan een kinderprogramma op de ochtend.

Foto: Omrop Fryslân

In het onderzoek, dat is gedaan in opdracht van Omrop Fryslân SkoalTV, gaven de meeste ouders aan dat ze graag 's ochtends een kinderprogramma op tv willen hebben. Dit laat een respondent weten: ''Vroeg op de ochtend is er niet veel op tv voor mijn dochter. Maar precies dan hebben wij er wel behoefte aan.'' Met een nieuw dagelijks programma speelt Omrop Fryslân daarop in.

Oude en nieuwe programma's

Sokkebalje is een magazineprogramma met een verzameling van oude en nieuwe programma's. Het gaat om programma's als Tomke, Bear Boeloe. Wat tekenje ik, Kening Hert & Harry Hazze, WitWat en Skik. Sokkebalje is een programma van een uur. Die lengte is ook gekozen op basis van wensen van ouders die uit het onderzoek naar voren komen: ''Als mijn zoon 's ochtends wakker wordt, zet hij vaak de televisie aan. Hij kijkt dan ongeveer een uur televisie en daarna beginnen wij rustig met de dag.''

Sokkebalje is vanaf 1 juli iedere dag van 6.00 tot 9.00 uur te zien op televisie bij Omrop Fryslân. Alle kinderprogramma's van Omrop Fryslân zijn ook online te vinden op Skoal.tv.

Trefwoorden: 
Sokkebolje kinderprogramma
(advertinsje)
(advertinsje)