Derde winst op rij voor partuur Van der Bos

29 jun 2018 - 21:50

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra hebben de hoofdklassepartij in Heerenveen gewonnen. In de finale was het partuur met 5-4 en 6-4 te sterk voor Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Het is de derde winst op rij voor het trio: afgelopen weekeinde wonnen ze al in Holwerd en Berltsum.

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

In de finale was het eerste gaatje voor het partuur van Van der Bos: 3-1.

Daarna kwam een bal van Steenstra op 4-2 en 4-6 niet voorbij de kaats en via een bovenslag van Dylan Drent op 4-3 en 6-6 kwam het partuur van Bauke Triemstra goed terug tot 4-4.

Na een sterke eerst (schone zes) kwamen Van der Bos en kompanen op 5-4 en met een zitbal maakte Tjisse Steenstra het af.

Route naar de finale

In de halve finale wonnen Van der Bos en kompanen met 5-3 en 6-2 van het partuur van Marten Bergsma. In de eerste omloop moest het partuur van Durk Ennema er al met 5-1 en 6-4 aan geloven.

Het partuur van Bauke Triemstra had een zware eerste omloop: na een achterstand van 5-1 tegen Jelle Attema wonnen Bauke Triemstra en kompanen uiteindelijk met 5-5 en 6-4. In de halve finale tegen Enno Kingma moesten ze wederom een inhaalslag maken en weer lukte het: na 1-3 en 2-6 werd het 5-3 en 6-4.

Trefwoorden: 
kaatsen Heerenveen
(advertinsje)