Sander Arends onderuit in spannende finale van ATP-toernooi in Antalya

29 jun 2018 - 20:49

Tennisser Sander Arends is er net niet in geslaagd het ATP-toernooi in het Turkse Antalya te winnen. De Leeuwarder ging, samen met zijn dubbelmaat Matwé Middelkoop, met 5-7, 7-6 (6) en 8-10 onderuit tegen Marcelo Demoliner en Santiago González.

Sander Arends yn aksje - Foto: orangepictures.nl

In de eerste set ging het lang gelijk op. Aan het begin van de set werden beide duo's een keer gebroken, maar daarmee hielden ze hun service aan 5-5. De Braziliaan Demoliner en de Mexicaan González kwamen toen op 6-5 en daarna braken ze het Nederlandse duo. Zo pakten ze de eerste set met 7-5.

Een set later overleefden Arends en Middelkoop twee setpoints. Eerst op eigen service bij 5-6 en in de tiebreak bij 5-6 nogmaals. Drie punten later haalde Arends de set met een goede volley binnen.

Daarom moest een super-tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin kwamen Arends en Middelkoop wederom op een kleine afstand. Ditmaal konden ze dat niet goedmaken. De supertie ging met 10-8 naar Demoliner en González en daarmee pakte zij de titel in Antalya.

Wimbledon

Het was voor Arends en Middelkoop pas het tweede toernooi dat ze dit jaar als koppel speelden. Door het halen van de finale komt Arends op de 61ste plaats van de wereldranglijst te staan. Volgende week gaat hij, samen met Middelkoop, meedoen aan het Grand Slam van Wimbledon in Londen.

Bij de loting voor Wimbledon zijn Sander Arends en Matwé Middelkoop vrijdagmiddag gekoppeld aan Jeevan Nedunchezhiyan uit India en Austin Krajicek uit Amerika. Dat duo heeft zich via de kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi geplaatst.

Vorig jaar maakte Arends zijn debuut op Wimbledon. Toen verloor hij in de eerste ronde. De Zweden Johan Brunström en Andreas Siljeström waren in een marathonpartij met 6-7, 6-1, 4-6, 7-6 en 12-10 te sterk voor Arends en zijn partner Hsien-Yin Peng.

Trefwoorden: 
Sander Arends tennis ATP
(advertinsje)