Eerste paal geslagen voor modern microbiologisch lab van Eurofins in Heerenveen

29 jun 2018 - 14:18

Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft vrijdagochtend in Heerenveen de eerst paal geslagen voor het nieuwe laboratorium van Eurofins Food Testing. Het bedrijf wil hier één van de modernste microbiologische laboratoria van de wereld realiseren. Het gaat dan ook om een investering voor de langere termijn, zegt directeur Dirk-Jan Hemmelder van Eurfins.

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

De bestaande vestiging van het bedrijf in Heerenveen is veel te klein geworden. Het nieuwe laboratorium is bedoeld voor de medewerkers in Heerenveen en die van Wijhe in Overijssel. Het laboratorium op die plaats gaat dicht, als het nieuwe laboratorium klaar is.

Geen toeval

Het nieuwe laboratorium kost in totaal tussen de 10 en 11 miljoen euro. Dat Eurofins voor Heerenveen heeft gekozen, is geen toeval. Het laboratorium is in de 19e eeuw opgericht als het laboratorium van de Bond van Coöperatieve Zuivelfabrieken en later verkocht aan Eurofins. De zuivelindustrie is dan ook nog steeds een belangrijke klant voor Eurofins.

Stagiaires

In het nieuwe laboratorium komen zo'n 180 mensen te werken. Om aan goede werknemers te komen, werkt het bedrijf intensief samen met scholen voor mbo en hbo in Leeuwarden. Het gebeurt geregeld dat mbo- en hbo-stagiaires bij Eurofins aan een baan komen. "Dat moet ook, want het is niet altijd gemakkelijk om aan voldoende gespecialiseerd personeel te komen", zegt Hemmelder.

Directeur Dirk-Jan Hemmelder van Eurofins

Werkgelegenheid Heerenveen

Het gaat sowieso goed met de werkgelegenheid in Heerenveen. Vrijdagmiddag ging in Heerenveen de Nederlandse vestiging van het Estse bedrijf Metaprint open. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het printen op blik en begint in eerste instantie met 25 medewerkers.

(Advertentie)
(Advertentie)