Supporters Cambuur blij met akkoord over nieuw stadion

29 jun 2018 - 08:46

Cambuursupporters zijn blij en opgelucht dat de komst van een nieuw Cambuurstadion een stap dichterbij is. Donderdag bereikten commerciële partijen overeenstemming over hoe zaken nu verder afgehandeld moeten worden. De impasse in de bouw van het nieuwe Cambuurstadion lijkt daardoor doorbroken.

Foto: Omrop Fryslân

"Dit is een geweldige eerste stap die gemaakt wordt. Dat zat er vorige week nog niet in. Wij hebben als supporters geprotesteerd en aangegeven dat er echt wat moest gebeuren. Dus we zijn nu blij verrast met deze zet van de investeerders", zegt Kees Elzinga van supportersvereniging Kern van Cambuur.

Op scherp zetten

Elzinga denkt dat de brief die de verschillende supportersverenigingen hebben gestuurd naar de gemeente en de provincie, effect heeft gehad om de zaken weer op scherp te zetten. De gesprekken tussen de betrokken partijen waren in een impasse beland, nadat er onenigheid ontstond over de ontwikkeling van het WTC-gebied waar het nieuwe stadion moet komen.

Kees Elzinga van Kern van Cambuur

Het lijkt of de bal nu vooral bij de gemeente Leeuwarden ligt, maar ook de provincie is financieel aan zet, denkt Elzinga. "Ik proef uit de gesprekken met de gemeente, dat de wil er is om dit project te laten slagen." Elzinga heeft er door het akkoord dan ook veel vertrouwen in dat het nieuwe stadion er nu toch gaat komen. "Alle partijen hebben laten zien dat ze er positief in staan en dat de bereidwilligheid er is om dit te laten slagen. Dus ik heb er een goede hoop op", besluit hij.

(advertinsje)