Overeenstemming tussen partijen over Cambuurstadion

28 jun 2018 - 17:42

De impasse in de bouw van het nieuwe Cambuurstadion lijkt doorbroken. De commerciële partijen hebben deze week een overeenstemming bereikt over hoe de zaken nu verder moeten worden afgehandeld. En dat is net op tijd.

Foto: Omrop Fryslan

ROC De Friese Poort, een van de partners in het project, had een deadline van 1 juli afgegeven. Als de school voor deze datum geen duidelijkheid zou hebben gekregen over het stadion en de plannen, dan zouden ze zich terugtrekken uit het project. Volgens woordvoerder Piet Adema van WTC-Beheer hoeft dat nu echter niet meer. Volgens hem is het nieuwe stadion een grote kans voor de Friese Poort.

Alternatief plan

De partijen hebben in de afgelopen weken met elkaar gesproken over een alternatief plan. De gesprekken zijn begonnen nadat duidelijk werd dat de gemeente Leeuwarden de komst van een andere grote bouwmarkt niet kon keren. Het ging hier om een Bauhaus-Bouwmarkt.

WTC-Beheer en investeerder Jan Anker hadden grote moeite met de komst van deze bouwmarkt. Dat zou een te grote concurrent worden voor de bouwmarkt die in het WTC zou komen. De partijen zijn nu overeen gekomen dat er grond zal worden uitgeruild: WTC-Beheer levert een stuk grond aan de achterkant van het WTC aan investeerder Wyckerveste en bouwbedrijf Dijkstra-Draisma. Op deze plaats komt ruimte voor recreatie en andere vrijetijds-activiteiten.

Reacties

Projectleider Dirk Jan de Rouwe van bouwbedrijf Dijkstra Draisma is positief over het akkoord wat er nu ligt. Hij wil verder niet veel kwijt over de plannen. De Rouwe zegt wel dat dit plan goed genoeg is voor de plannen van ROC Friese Poort.

Technisch-directeur Gerald van den Belt van Cambuur geeft nog geen commentaar. Cambuur is in afwachting van wat deze plannen concreet zullen gaan betekenen. Ze komen vrijdag met een reactie.

De gemeente Leeuwarden is blij te horen dat er een akkoord ligt. Ze wachten met belangstelling af en praten er dinsdag over bij de vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Woensdag praat de gemeenteraad dan over het akkoord zoals dat er nu ligt.

Piet Adema fan it WTC - Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

Theaterproducties

De hal die al was aangewezen als locatie voor de nieuwe bouwmarkt blijft nu eigendom van WTC-Beheer. Die willen ze gebruiken voor het organiseren van grote producties zoals 'Stormruiter'.

Gemeente

De gemeente Leeuwarden krijgt de plannen zo snel mogelijk van de partners aangeleverd. "Ik ben ervan overtuigd dat het gemeentebestuur er nu hard mee aan de slag zal gaan, om de zaken voor elkaar te krijgen," aldus Adema.

Petear mei WTC-Expo foarman Piet Adema oer it nije stadion

Trefwoorden: 
SC Cambuur WTC Expo
(Advertentie)
(Advertentie)