Reconstructie van de dood van Van Seggeren wordt vrijdag uitgevoerd

28 jun 2018 - 11:15

De Leeuwarder rechtbank houdt vrijdagavond een schouw bij de kruising in De Westereen, waar in juli vorig jaar het lichaam van Tjeerd van Seggeren werd gevonden. Dat was op 9 juli. De reconstructie wordt op ongeveer dezelfde datum gehouden, zodat de omstandigheden vergelijkbaar zijn met die van de avond waarop Van Seggeren om het leven kwam. De rechtbank bekijkt de locatie vanaf half tien 's avonds.

Tjeerd van Seggeren (37) kwam in de nacht van 8 op 9 juli 2017 door geweld om het leven. Hij had die avond een festival in De Westereen bezocht. Het lichaam van het slachtoffer werd later aan de Fûgelsang gevonden. Op basis van de verwondingen werd in eerste instantie gedacht aan een fatale aanrijding. Maar dat scenario heeft het Openbaar Ministerie later laten gaan, omdat er in de omgeving nooit sporen waren gevonden die daarop wezen. Omdat Van Seggeren zware verwondingen op zijn lichaam en aan zijn hoofd had, denkt het Openbaar Ministerie dat hij door geweld om het leven is gebracht. Dat zou door een of meerdere personen zijn gedaan.

Weduwe

Eind december werd de 33-jarige weduwe van Van Seggeren opgepakt, een paar dagen voordat ze met haar kinderen naar Duitsland zou gaan. De vrouw is hier geboren. Volgens het Openbaar Ministerie zou de vrouw meerdere motieven kunnen hebben voor de moord. Zo zou er sprake zijn geweest van relatieproblemen.

(advertinsje)
(advertinsje)