Supporters Cambuur willen geld van provincie voor nieuw stadion

28 jun 2018 - 09:05

Drie supportersgroepen van SC Cambuur roepen de provincie in een brief op om met geld over de brug te komen voor de plannen voor een nieuw stadion in Leeuwarden. Het gaat om Kern van Cambuur, M.I.-side en Cambuur Culture. De brief van de fans is gericht aan Gedeputeerde Staten en aan alle Statenleden. Volgens de supporters is financiële steun op zijn plaats, vanwege het grote economische belang van het project voor Leeuwarden. Cambuur kan niet zonder een nieuw stadion, zegt Cambuur Culture.

It Cambuur Stadion - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De supportersgroepen maken zich veel zorgen dat het maar niet opschiet met de plannen voor het nieuwe stadion. In de brief sommen de fans een aantal argumenten op waarom een nieuw stadion de steun van de provincie verdient. Zo zou een nieuw stadion aantrekkingskracht hebben op de regio: "Met de plannen ontstaat een leisure locatie die in het noorden van het land nog niet bestaat en een aantrekkingskracht heeft op de hele regio." Daarnaast zou het stadion voor flink wat werkgelegenheid zorgen, omdat bedrijven naar het WTC-gebied willen komen als daar een voetbalstadion staat, zo denken de supporters.

Heerenveen

De Cambuur-supporters wijzen er ook op dat de provincie eerder voor de realisatie van Sportstad Heerenveen bijna 20 miljoen euro neergeteld heeft. Dan is het wel zo eerlijk om ook Leeuwarden te steunen, vinden de supportersgroepen. "Om iets meer een 'level playing field' te bereiken zou een financiële bijdrage van de provincie aan de uitvoer van de plannen in Leeuwarden dan ook zeker op zijn plaats zijn", besluiten ze de brief.

(advertinsje)