Fietstunnel bij Surhuizum lijkt er toch te komen

27 jun 2018 - 22:38

Er komt waarschijnlijk een fietstunnel aan de Uterwei in Surhuizum. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst van Provinciale Staten. De provincie legt 600.000 euro bij. Daardoor kan de bouw van de tunnel doorgaan.

De Uterwei - Foto: Omrop Fryslân

Het extra geld dat van de provincie moest komen, is in totaal 600.000 euro. Volgens de meerderheid van de Staten kan dat geld uit het potje voor verkeer en veiligheid komen. "Want daar hoort ook het opknappen van de Uterwei bij", aldus Wopke Veenstra van de FNP. Eerder liet gedeputeerde Sietske Poepjes weten dat alles al verdeeld was, maar daar lijkt verandering in te komen. "Poepjes heeft in een brief laten weten dat er toch wel een beetje ruimte is", aldus Statenleden Wopke Veenstra (FNP) en Durk Pool (VVD).

De vlag kan uit

Durk Pool - VVD Achtkarspelen en Statenlid

De FNP vindt het nodig dat de tunnel er komt. "Surhuizum, maar ook het achterland, maakt heel vaak gebruik van de oversteek op de Uterwei en dat moet veilig. Er is al een keer iemand verongelukt, dat willen we niet weer", zegt Veenstra. Het viel mee om een meerderheid te krijgen. "Veiligheid staat hoog in het vaandel, veel partijen sluiten aan", zegt Veenstra. "Ik denk dat de vlag uit kan", zegt Pool.

De tunnel moet er in de loop van 2019 komen.

Andries Bakker in gesprek met Wopke Veenstra en Durk Pool

(Advertentie)
(Advertentie)