SC Heerenveen met duidelijke cijfers langs regioteam Súdwest

SC Heerenveen is woensdagavond begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Tegen een gelegenheidsteam uit de regio Súdwest werd het 10-1.
Trainer Jan Olde Riekerink fan SC Hearrenfean
Het was voor Heerenveen de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Jan Olde Riekerink. Hij zag dat de Feansters snel op voorsprong kwamen door een hattrick van Michel Vlap. Daarna waren Rojas en twee keer Sam Lammers, met zijn eerste goals voor Heerenveen, die er 6-0 van maakten. Dat was ook de ruststand.
In ympresje fan de wedstriid
In de tweede helft speelde Heerenveen met elf nieuwe spelers. Het werd 7-0 door een goal van Jordy Bruijn. De 8-0 kwam van Veerman. Het regioteam deed daarna iets terug, maar het slotakkoord kwam, twee keer, van Pelle van Amersfoort.
Een van de spelers die in de eerste helft in de basis begon, was doelman Jan Bekkema uit Drachten. Hij was blij met zijn basisplaats. Toch is hij ervan overtuigd dat Warner Hahn komend seizoen de eerste keeper is van SC Heerenveen.