Hoe gingen de reizigers woensdag om met de staking?

27 jun 2018 - 15:49

Op de eerste dag van de stakingen in het streekvervoer waren de meeste reizigers er woensdagochtend van op de hoogte dat er geen bussen reden. In Leeuwarden was het busstation grotendeels leeg. Alleen de buslijnen met aansluiting op de veerboot in Holwerd en Lauwersoog reden vandaag.

Mensen die afhankelijk zijn van het busvervoer, hadden woensdag een alternatief gezocht of gingen lopen. Voor veel studenten was het wel vervelend, omdat ze middenin een tentamenweek zitten. De meeste reizigers hebben wel begrip voor de staking. Ze vinden dat buschauffeurs gewoon pauze moeten krijgen en een fatsoenlijk loon.

Toen was het onverwacht en wist niemand in het hele land er iets van.

Cor Bil, taxichauffeur

Bij het station in Leeuwarden stonden vanochtend extra taxi's. De chauffeurs hopen dat reizigers de taxi als alternatief voor de bus nemen. Taxichauffeur Cor Bil zou graag wat langere ritten rijden, bijvoorbeeld naar Lauwersoog of Holwerd. Maar dat zijn net de buslijnen die wel rijden. Bil verwacht dat het minder druk zal zijn dan bij de vorige staking. "Toen was het onverwacht en wist niemand in het hele land er iets van."

Trefwoorden: 
bus streekvervoer stakingen
(advertinsje)
(advertinsje)