Besluit over Nij Hiddum-Houw komt later

27 jun 2018 - 14:53

Gedeputeerde Klaas Kielstra heeft het besluit over windmolenpark Nij Hiddum-Houw uitgesteld tot 18 juli. Hij wil dat er eerst meer onderzoek komt naar verschillende zaken. Zo moet er gekeken worden naar de optie van lagere windmolens. Verder wil hij de gezondheidsrisico's van de hoge molens nog eens laten onderzoeken. Verder wil hij dat er gekeken wordt naar hogere compensatie voor omwonenden van het windmolenpark. Dat is de uitkomst van een lange ochtend praten door Provinciale Staten.

De vier coalitiepartijen (CDA, FNP, VVD en SP) en de ChristenUnie willen gedeputeerde Kielstra uitstel geven. 18 juli moet het besluit vallen, anders is het te laat. Dat is namelijk de laatste bijeenkomst van Provinciale Staten voor de zomervakantie. Na die tijd vervallen er subsidies.

Andries Bakker in gesprek met Douwe Hoogland

De initiatiefnemer van het windmolenpark beraadt zich op mogelijkheden voor kleinere windmolens. Sjoerd Mensonides begrijpt de zorgen, maar zegt ook dat het plan niet zomaar aangepast kan worden. Hij denkt een paar dagen nodig te hebben voor het onderzoeken van de mogelijkheid van kleinere windmolens.

Andries Bakker in gesprek met Klaas Fokkinga van de FNP

(advertinsje)
(advertinsje)