Werkstraf geëist tegen Damwâldster voor zware mishandeling

26 jun 2018 - 19:54

Tegen een jongen uit Damwâld is een werkstraf van 150 uren geëist, omdat hij in een discotheek in Dokkum een andere jongen had mishandeld. Het slachtoffer zou bier hebben gemorst op de verdachte. Die zou hem toen hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer had een gebroken oogkas, een gebroken neus, een kapotte tand en een hersenschudding.

Bier - Foto: Shutterstock.com

Volgens experts heeft het slachtoffer een posttraumatische stressstoornis opgelopen door de vechtpartij. Doordat hij last heeft van angst- en paniekaanvallen is hij zijn baan kwijtgeraakt. Hij eist 7500 euro schadevergoeding.

De verdachte zegt dat hij niet met opzet heeft geschopt. Hij zou van achteren zijn vastgepakt en in paniek om zich heen zou hebben geschopt. Volgens zijn advocaat kan niet worden bewezen dat de man uit Damwâld verantwoordelijk is voor de verwondingen van het slachtoffer. Iemand anders zou ook hebben geslagen. Bovendien zou een portier het slachtoffer van een trap hebben laten vallen, toen deze hem in de discotheek naar beneden bracht.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

(advertinsje)