Grimeur Arjen Tuiten uitgenodigd om lid te worden van The Academy

26 jun 2018 - 11:16

Grimeur Arjen Tuiten uit Joure is een van de 928 mensen die door The Academy is uitgenodigd, om lid te worden van de exclusieve club. Dat schrijft de NOS. The Academy of Motion Picture Arts and Science is onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van de Oscars, de grootste en meest belangrijke filmprijzen ter wereld. De mensen die lid zijn van The Academy mogen meestemmen voor deze filmprijzen.

Foto: ANP

De nieuw-uitgenodigde leden komen uit 59 verschillende landen. Naast Tuiten is ook de Nederlandse producent Cilia van Dijk uitgenodigd om in de toekomst mee te stemmen voor de Oscars. The Academy wil proberen om met het grote aantal nieuwe leden het aandeel vrouwen en minderheden omhoog te brengen.

Grote Namen

Tuiten is in goed gezelschap, want ook grote namen zoals muzikant Kendrick Lamar (betrokken bij de soundtrack van de film Black Panther), actrice Liv Tyler (speelde onder andere in The Lord of the Rings en Armageddon), en schrijfster J.K. Rowling (auteur van Harry Potter) mogen lid worden van de organisatie.

Carrière

Tuiten woont en werkt in Los Angeles. Hij kreeg een Oscarnominatie voor zijn werk voor de film Wonder. Deze film gaat over een jongen die door zijn ziekte een misvormd gezicht heeft. Arjen Tuiten is geen onbekende in Hollywood. Hij heeft daar al aan meerdere films meegewerkt. Eerder werkte hij ook al mee aan de Harry Potter-films.

Foto: ANP

Minderheden

Ongeveer de helft van alle nieuw-uitgenodigde leden is vrouw, daarnaast heeft 38 procent van de mensen een niet-blanke huidskleur. Zeventien van de nieuwe leden hebben ooit zelf een Oscar gewonnen. Als alle leden hun uitnodiging accepteren voor The Academy, dan heeft de organisatie zo meteen 8200 leden. Het percentage vrouwen is dan omhoog gegaan van 28 naar 31 procent, en het aantal niet-blanke mensen is gestegen van 13 naar 16 procent.

(advertinsje)