'Passend onderwijs in Fryslân beter dan minister zegt'

26 jun 2018 - 09:30

Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Fryslân-Noard herkent zich niet in alle kritiek van onderwijsminister Arie Slob op het passend onderwijs. Volgens de minister werken de samenwerkingsverbanden, die in heel Nederland zijn, niet goed. Volgens directeur Anja Biemans van het samenwerkingsverband Fryslân-Noard klopt die kritiek niet en heeft de inspectie haar samenwerkingsverband onlangs een voldoende gegeven.

Volgens de minister is er ook te veel bureaucratie bij de samenwerkingsverbanden. Om hulp te krijgen, zouden er vellen vol vragen ingevuld moeten worden. Volgens Anja Biemans is dat bij haar samenwerkingsverband maar één A4 en duurt het nemen van een besluit voor passend onderwijs niet meer dan twee weken.

Anja Biemans, directeur Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Fryslân-Noard

Anja Biemans is het wel eens met de minister dat er zaken verbeterd kunnen worden. Daarom moeten schoolleiders, docenten en ouders bij het werk van de samenwerkingsverbanden worden betrokken. Haar samenwerkingsverband is daar al mee begonnen. Toch ziet ook Biemans dat met name voor hoogbegaafde leerlingen met een autismestoornis en voor leerlingen in het speciaal onderwijs, die hulp nodig hebben bij het leren, het lastig is om passend onderwijs te vinden.

Trefwoorden: 
onderwijs zorgleerling
(advertinsje)