Epke heeft materiaalpech en moet oefening onderbreken op NK turnen

24 jun 2018 - 19:50

Epke Zonderland heeft zondag in Rotterdam niet de nationale titel op de rekstok kunnen pakken. Het bandje om zijn hand, dat met tape moest worden vastgemaakt, schoot los tijdens zijn oefening. Daarom had hij geen grip meer en moest hij de rekstok loslaten en zijn oefening onderbreken.

"Het bandje om mijn hand zit vast met 'klittenband'. Dat wil nog wel eens loslaten, dus bij een wedstrijd doen we er altijd tape omheen. Maar dat was helemaal doorgescheurd en dan kun je niet meer verder turnen", zei Zonderland na zijn oefening. Zelf had hij het nog nooit meegemaakt. "Ik heb dit nog nooit gezien, ook niet in de training."

Van de jury mocht Zonderland zijn oefening niet opnieuw inzetten. Het publiek werd boos en concurrent Bart Deurloo ook. Zij wilden Epke nog een kans geven, maar dat zat er niet meer in. Daarom prolongeerde Deurloo zijn titel.

Na afloop heeft Zonderland buiten competitie zijn oefening toch nog in zijn geheel uit kunnen voeren, tot vreugde van het publiek. "Het belangrijkste voor mij was dat ik een goede oefening kon turnen in aanloop naar het Europees kampioenschap. Dat is gelukt."

Fries succes

Bij de dames was er Fries succes. Céline van Gerner, die in Heerenveen woont en traint, won goud op de brug.

De in Leeuwarden geboren Sanne Wevers pakte de nationale titel op de balk, voor Van Gerner.

En ook bij de mannen was er een Friese winnaar. Leeuwarder Michel Bletterman werd Nederlands kampioen op de brug, voor Rick Jacobs, die ook uit Leeuwarden komt.

Trefwoorden: 
Epke Zonderland turnen NK
(advertinsje)