Thewis Hobma wint ook in IJlst

Fierljepper Thewis Hobma heeft zaterdagavond de wedstrijd op de schans van IJlst gewonnen. Hij deed dat met een afstand van 20.13 meter, neergezet in zijn derde sprong. Sytse Bokma pakte de tweede plaats (19.02), de derde plaats was voor Nard Brandsma (18.95). Het was voor Hobma alweer de zesde overwinning van het seizoen in tien wedstrijden.
Thewis Hobma wint ek yn Drylts
Wisse Broekstra haalt uit bij de jongens
Bij de jongens pakte Wisse Broekstra uit Tzummarum zijn tweede opeenvolgende overwinning. Na de winst in Burgum was hij ook in IJlst de sterkste, met een nieuw pr van 17.11 meter.
Rutger Haanstra, die de eerste acht wedstrijden had gewonnen bij de jongens, werd nu tweede met 16:80 meter.
Bij de dames ging de overwinning naar Akke Dijkstra. Zij sprong in haar laatste finalesprong naar 13.64 meter. Anneke Broersma werd tweede (13.16 meter) en Boukje de Boer derde (13.10 meter).
Opmerkelijk was dat de winnende afstand bij de meisjes opnieuw verder was dan de afstand bij de vrouwen: Tirza Boschma won met 13.76 meter, voor Fardau van Akker (13.50) en Femke Rispens (12.92 meter).
Broekstra en Nauta winne yn Drylts
Jan Teade Nauta in vorm bij junioren
Rutger Piersms was in de voorronde de beste bij de junioren met 17.40 meter. Jetse Bokma werd tweede (17.12) en Jan Teade Nauta derde (17.11).
In de finale pakte Nauta de dagtitel door als enige over de 18 meter te springen (18.16 ). Nauta miste het begin van het seizoen vanwege werkzaamheden in Canada. Met zijn tweede dagtitel klimt hij weer snel naar de top bij de junioren.