"Sluiting van een half jaar veel te lang voor café Prins"

23 jun 2018 - 13:41

Eigenaar Melle Prins wil al mogelijke doen om de sluiting van het café in Kollumerzwaag terug te draaien. In een toespraak op de laatste avond dat het café open was, toonde hij zich strijdbaar tegenover de bezoekers in het café. De gemeente heeft het café voor een half jaar gesloten en volgens Prins is dat veel te lang.

Foto: Omrop Fryslân

Er waren donderdag honderden mensen toen het café voor het laatst open was. "Ik krijg een ontiegelijk warm gevoel dat jullie hier allemaal zijn", zei Prins. Hij was aangedaan door de belangstelling. "Ik heb er bijna geen woorden voor."

Het is verschrikkelijk wat die man doet, we moeten strijden.

Volgens burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland wordt in het café in drugs gehandeld, en komen er ook minderjarigen. Daarom heeft hij de zaak op slot gedaan. Pas over een half jaar mag het café weer open, al kan de eigenaar al na vier maanden een verzoek bij de gemeente indienen voor eerder openstelling. Dan moet er wel een goed plan liggen om nieuwe verstoringen te voorkomen.

"Het is gewoon verschrikkelijk wat de burgemeester doet", zegt Prins. "De sluiting van zes maanden is te lang." Prins legt zich er niet bij neer. "We moeten ervoor strijden dat het café eerder open gaat dan die zes maanden. En dat lukt. Dat weet ik honderd procent zeker."Daarna zette de dj de muziek weer aan: Don't stop me now van Queen.

Tongersdei foar it lêst iepen

De gemeente zegt dat de eigenaar van het café meerdere malen op zijn eigen verantwoordelijkheid is gewezen wat betreft toezicht houden, het bewaken van de openbare orde en het bieden van veiligheid aan de - vaak minderjarige - bezoekers.

Melle Prins heeft eerder deze week bij rechter geprobeerd sluiting te voorkomen. De rechter had echter op zo'n korte termijn onvoldoende gegevens om het besluit van de gemeente terug te draaien. Over twee weken staan Prins en de gemeente weer tegenover elkaar. Dan wordt opnieuw bekeken of de sluiting gehandhaafd blijft of dat het café toch weer open mag.

Trefwoorden: 
Kollumerzwaag café Prins
(Advertentie)
(Advertentie)