Duo verdacht van tientallen inbraken bij ouderen in het Noorden

22 jun 2018 - 21:54

Twee mannen uit Lelystad worden verdacht van tientallen inbraken bij ouderen in de drie noordelijke provincies in Flevoland. Deze inbraken vonden plaats in de eerste maanden van 2018. In die periode nam het aantal inbraken in seniorenwoningen fors toe, zo merkte de politie.

Inbreker met een koevoet - Foto: Shutterstock.com

Tussen januari en april maakte het tweetal van 19 en 39 jaar oud in onze provincie slachtoffers in onder andere Drachten en Heerenveen. De inbrekers hadden het vooral voorzien op kwetsbare senioren in woon-zorgcomplexen, maar ook zelfstandig wonende ouderen waren doelwit.

Meer dan honderd

Het duo werd op 22 maart overdag betrapt bij een inbraak in Alkmaar. Sinds die tijd zitten beide mannen vast. Bij het onderzoek naar deze inbraak kwam de politie erachter dat de verdachten aan veel meer zaken konden worden gekoppeld. De politie kan de twee mannen zeker aan veertig inbraken koppelen, maar waarschijnlijk gaat het om meer dan honderd.

Rechtszitting

Op 3 juli is er een pro-formazitting tegen de mannen ingepland bij de rechtbank Noord-Nederland. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

(advertinsje)