Brandhaard oud-belastingkantoor nog niet gevonden

22 jun 2018 - 11:01

Het is voor de brandweer lastig om bij de brandhaard te komen, dit komt mede doordat de hulpdiensten niet precies weten waar de brandhaard is. Er wordt vermoed dat de brand op de begane grond is begonnen.

Brân yn earder kantoarpân Belestingtsjinst - Foto: CAMJO media

De autoriteiten hebben de situatie intussen opgeschaald naar een GRIP 2, dit heeft onder andere te maken met een grote rookontwikkeling. Huizen en gebouwen in de directe omgeving zijn ontruimd.

Het bestrijden van het vuur zal mogelijk nog wel een tijd in beslag nemen, aangezien de brandhaard nog niet is gevonden. De brandweer is op dit moment vooral bezig om te voorkomen dat het vuur overslaat naar de andere verdiepingen.

De politiehelikopter is intussen opgeroepen om vanuit de lucht de situatie in de gaten te houden.

Anti-kraak

Anti-kraakverhuurder Carex bevestigt dat er vijf mensen in het gebouw woonden. Vier van hen waren op het moment van de brand aanwezig. Ze zijn opgevangen, en nagekeken. Geen van allen moest naar het ziekenhuis. Carex wil zo snel mogelijk met deze mensen in gesprek, om te kijken wat ze voor de slachtoffers kunnen betekenen.

Door de brand is ook het scheepvaartverkeer ontregeld. De vaarweg vanaf de Vrouwenpoortsbrug tot en met de Hermesbrug is afgesloten.

Trefwoorden: 
brand belastingkantoor
(advertinsje)