Grote brand in voormalig kantoorpand Belastingdienst in Leeuwarden

22 jun 2018 - 10:35

Er woedt momenteel een grote brand in het voormalige kantoorpand van de Belastingdienst in Leeuwarden. Bij de brand komt veelrook vrij en slaan de vlammen uit het gebouw.

LIVEBLOG: Grutte brân Belestingtsjinst Ljouwert

In het gebouw waren meerdere antikraakbewoners aanwezig. Zij zijn allen in veiligheid gebracht en opgevangen in het ING-gebouw, aan de overkant van de straat. Bewoners van vijf woningen aan de Elizabethstraat moeten van de politie hun huis uit en worden eveneens opgevangen.

De brand is ontdekt door werknemers van Strukton. Die waren in de buurt van het kantoorgebouw aan het werk. Zij zagen dat er rook uit de luchtinstallatie kwam op het dak aan de achterkant van het kantoor.

Hulpdiensten

De brandweer is massaal uitgereden. Ambulances staan klaar om hulp te verlenen aan eventuele slachtoffers. Er is een NL-Alert uitgegeven. Daarin stond dat mensen deuren en ramen dicht moeten houden.

Toneelgroep

Clara Mulder werkt bij een toneelgroep, die ruimte in het gebouw gebruikte. Onderin het gebouw gebruikte haar groep verschillende ruimtes voor de opslag van materiaal, maar ook om voorstellingen te geven.

Zaterdag zou de groep beginnen met de try-outs van een nieuw stuk. "Ik ben bang dat dat nu niet meer doorgaat", zo zegt Mulder. "Dat is heel jammer voor de tijd die vele vrijwilligers erin hebben gestoken."

Trefwoorden: 
brand belastingdienst
(Advertentie)
(Advertentie)