Première kinder-iepenloftspul gestaakt vanwege slecht weer

21 jun 2018 - 22:44

De première van het kinder-iepenloftspul Alice yn Wûnderlân in Easterwierrum is gestaakt vanwege de slechte weersomstandigheden. Door het regenwater was het podium te glad geworden. Meerdere kinderen zijn daardoor uitgegleden. En de zenders die voor het geluid moesten zorgen, konden ook niet goed tegen het water. Het publiek dat naar de voorstelling was gekomen, krijgt vrijdagavond opnieuw een kans. Dat was de reservedatum. Het zal nu de officiële première worden.

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman

Er zijn donderdag meer optredens niet doorgegaan vanwege het slechte weer. De theatervoorstelling Zout West van theatergroep Sult in Woudsend is ook afgelast. Vanwege de harde wind en de locatie van de voorstelling aan het open water, was het niet verantwoord om toch door te gaan, zei de organisatie. Mensen die kaartjes hadden voor vanavond, zijn welkom op de reservedatum: 28 juni.

Op Oerol is de voorstelling De Utvalgte / IN SITU - The Ship vol. 4 niet doorgegaan. De organisatie meldt dat mensen die kaarten hebben gekocht, ze in kunnen leveren bij de kaartverkoop op het Westerkeynterrein.

(advertinsje)