VIDEO: Fryslân Hjoed vanaf Oerol

21 jun 2018 - 19:41

Een meisje kijkt met verwondering naar de oude typemachine. Ze wil graag even tikken, maar hoe werkt zoiets? Hoe hard moet je op een toets drukken voordat er een letter op papier staat? En als je een fout maakt, wat dan? Verslaggever Hayo Bootsma was bij literair tijdschrift De Moanne die op de Betonning kamp heeft opgeslagen. Presentator Roelof Lousma is ondertussen op het terrein van Westerkeyn, en zoekt daar de verhalen op.

Tikke op Oerol

Bij De Moanne tikken de mensen ondertussen rustig verder. Een van de tikkende kinderen heeft wel een oplossing voor de problemen van het eerdergenoemde meisje: "Dan ga je terug naar die letter en tik je er de goede gewoon bovenop." Het is druk in het redactielokaal op de Betonning. Er zijn altijd mensen aan het tikken. De verhalen stapelen zich ook op. Medewerkers van het lokaal spannen een extra draad. Daar worden de verhalen aan opgehangen.

Er zitten gedichten bij, erotische verhalen, belevenissen op het eiland en bekentenissen. Bij de meeste verhalen staat geen naam. Geschreven door een van de duizenden Oerolgangers die Terschelling deze week bevolken.

(Advertentie)
(Advertentie)