Zes scholen kunnen zich opmaken voor Sjong-finale op het Zaailand

21 jun 2018 - 14:47

Wie wordt dit jaar de winnaar van het Sjongfestival? Vrijdag 29 juni komen wij dat te weten, want dan wordt de grote finale gehouden. Dit jaar is alles anders dan gewoon, groter en met nieuwe elementen. Zo wordt de finale gehouden op het Wilhelminaplein in Leeuwarden, en hebben de scholen de tekst van hun lied zelf geschreven. De finale begint om 14:30 uur op het podium van CityProms.

Alle basisscholen in Fryslân konden meedoen aan de wedstrijd, waarna er zes scholen zijn uitgekozen om vrijdag 29 juni in de finale te strijden voor de winst. Het gaat om basisscholen uit IJlst, Dokkum, Drachtstercompagnie, Sneek, Witmarsum en Buitenpost.

Bij Sjong moeten de kinderen een eigen tekst schrijven op een bestaande melodie, die dan wordt beoordeeld door een deskundige jury. In deze jury zitten Janneke Brakels, Wiebe Kaspers en Nynke Laverman.

De scholen strijden, net als in voorgaande jaren, om de Karin de Jong wisselbokaal. Verder is er een bronzen, zilveren en gouden microfoon voor de nummers 3, 2 en 1. Voor de school met de beste tekst is er een tekstprijs.

De finale wordt gepresenteerd door Raynaud Ritsma en Geartsje de Vries.

Foto: Omrop Fryslan
Trefwoorden: 
festival Sjong basisschool
(advertinsje)
(advertinsje)