Jaar celstraf voor veroorzaken ongeluk waarbij VV Waskemeer-speler om het leven kwam

21 jun 2018 - 14:04

Een 47-jarige Groninger heeft een jaar gevangenisstraf gekregen voor het veroorzaken van het ongeluk waarbij VV Waskemeer-speler Daniël Postema om het leven kwam en een andere inzittende zwaargewond raakte. Het ongeluk gebeurde toen de Groninger aan de handrem trok van het busje waar hij met de anderen in zat. Het busje vloog daardoor over de kop. De Groninger mag ook drie jaar niet rijden van de rechter. De eis was vier jaar gevangenisstraf en drie jaar rijdontzegging.

It plak fan it ûngelok yn Grins - Foto: RTV Noord

De rechter acht bewezen dat de Groninger verantwoordelijk is voor het veroorzaken van een ongeluk, waarbij iemand om het leven kwam en waarbij iemand zwaar lichamelijk letsel is toegebracht. De rechter vindt dat de verdachte de gevolgen voor het ongeluk niet heeft gewild. Hij wordt daarom vrijgesproken van doodslag, poging tot doodslag en zware mishandeling.

Handrem

De Groninger, ook oud-speler van VV Waskemeer, ontkent dat hij aan de handrem heeft getrokken. Naar eigen zeggen heeft hij mogelijk wel zijn hand op de handrem gelegd, maar heeft hij er niet aan getrokken. Volgens getuigen, onder wie een politieman, heeft de verdachte direct na het ongeluk gezegd dat hij wel aan de handrem had getrokken. De man zei bij de behandeling van de zaak dat hij zich dat niet kan herinneren.

Het ongeluk was in november 2016 in Groningen.

(Advertentie)
(Advertentie)