Oud-bestuur van Mei Elkoar Ien wil activiteiten weer oppakken

21 jun 2018 - 11:36

De oud-bestuurders van de activiteitencommissie Mei Elkoar Ien in Feanwâlden willen het liefste vandaag nog het stokje overnemen van het zittende bestuur. Dat schrijven ze in een brief die huis-aan-huis is bezorgd in het dorp. Mei Elkoar Ien heeft eerder dit jaar alle activiteiten afgelast vanwege bedreigingen.

Foto: Omrop Fryslân

Volgens de commissieleden zijn de problemen ontstaan nadat er was besloten om de horeca niet langer te laten uitvoeren door een pachter, maar om het zelf te doen met vrijwilligers. In de huis-aan-huis-brief schrijven de oud-bestuurders dat ze het erg jammer vinden dat alle activiteiten zijn afgelast. Ze maken zich veel zorgen over de toekomst van Mei Elkoar Ien.

Overnemen

De oud-bestuursleden willen de activiteiten weer oppakken. In de brief staat ook dat ze eerder al hebben aangegeven zich zorgen te maken over de koers van het bestuur. Verschillende conflicten met personen en organisaties zorgen sinds begin 2016 al voor spanningen, zo schrijven ze.

Toen Mei Elkoar Ien bekendmaakte de activiteiten te schrappen, hebben de oud-bestuurders tot drie keer toe aangegeven met zo'n tien mensen een nieuw bestuur te willen vormen. Dat aanbod werd volgens de oud-bestuurders afgewezen.

Trefwoorden: 
Mei Elkoar Ien Veenwouden
(Advertentie)
(Advertentie)