Hamburgergigant McDonald's filmt reclamefilm op Terschelling

20 jun 2018 - 23:11

Staatsbosbeheer Terschelling heeft meegewerkt aan de reclamespot van McDonald's, die een maand geleden op het eiland opgenomen werd. In het spotje lijkt het erop dat er een klein restaurant midden in de duinen komt.

In de reclame is een gezin te zien dat op Terschelling komt. De fastfoodketen brengt met een vrachtwagen en een boot een klein restaurant naar de familie toe.

Foto: Screenshot YouTube McDonald's Nederland

Toestemming

Staatsbosbeheer heeft toestemming gegeven voor de opnames van de reclamespot. Er is voor een locatie gekozen waar zo weinig mogelijk schade aan de natuur kon ontstaan. "We hebben gekeken naar een getoetste locatie binnen bepaalde voorwaarden waar we aan hechten," zegt Remi Hougee van Staatsbosbeheer.

"Wat meegeholpen heeft aan onze medewerking voor de reclame is de bijdrage die het bedrijf wilde leveren aan de natuur op het eiland", zegt Hougee.

Foto: Screenshot YouTube McDonald's Nederland

Geen restaurant

Wat wel duidelijk is, is dat Staatsbosbeheer niet wil dat er tijdelijk een restaurant op terrein van de natuurbeheerder komt. "Voor deze keer is hebben we een uitzondering gemaakt. We hebben goed gekeken naar wat de opnames betekenden voor zowel de natuur als de recreant en dat hebben we getoetst."

De gemeente Terschelling was op de hoogte van de opnames van het fastfoodrestaurant. Zij zagen geen problemen, laat woordvoerder Marjolein Izeboud weten.

Foto: Screenshot YouTube McDonald's Nederland

Natuur

Volgens de hamburgergigant hoeven mensen niet bang te zijn dat de natuur last heeft gehad van de opnames. "We kunnen verzekeren dat wij alles in goed overleg met de gemeentes en andere stakeholders hebben ontwikkeld, de nodige maatregelen per locatie getroffen hebben en alle benodigde vergunningen hebben aangevraagd en gekregen om het restaurant te bouwen en ergens te laten staan", zegt Annemiek Hollander van de fastfoodketen.

"Je mag van een bedrijf als McDonald's verwachten dat wij er daarnaast alles aan doen om overlast en impact op het milieu tot een minimum te beperken. En net als bij onze restaurants, zorgen we ervoor dat we de omgeving weer netjes achterlaten."

Trefwoorden: 
Terschelling McDonalds
(advertinsje)
(advertinsje)