Bijeenkomst Cambuursupporters bij stadhuis trekt zo'n 150 fans

20 jun 2018 - 21:24

Zo'n honderdvijftig fans van SC Cambuur zijn woensdagavond naar het stadhuis in Leeuwarden gekomen. Daar hebben de supporters aan de politiek duidelijk gemaakt dat er volgens hen maar één optie is: dat nieuwe stadion bij het WTC-complex moet er komen.

Cambuursupporters by it stedhûs yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Andor Faber

Zonder de komst van een nieuw stadion is het niet de vraag óf Cambuur failliet gaat, maar wanneer.

Cambuurfans in een brief naar betrokken partijen

Wethouder Henk Deinum en burgemeester Ferd Crone spraken de fans toe. Ook sprak een woordvoerder van de drie supportersclubs haar zorgen uit aan de leden van de gemeenteraad. Daarnaast is er een brief opgesteld die naar Henk Deinum, Jan Anker van het WTC-complex en de beide partijen uit de stadionontwikkelingscombinatie: bouwgroep Dijkstra Draisma en Wijckerveste is gestuurd. "Zonder de komst van een nieuw stadion is het niet de vraag óf Cambuur failliet gaat, maar wanneer", valt daarin te lezen.

Boargemaster Ferd Crone sprekt de Cambuursupporters ta - Foto: Omrop Fryslân, Andor Faber

Opleidingscentrum ROC Friese Poort zou een van de grotere huurders kunnen worden in het nieuwe stadion van Cambuur. De scholengemeenschap wil alleen wel voor 1 juli duidelijkheid hebben over de plannen: gaan ze nu wel of niet door? Als die duidelijkheid er niet is, trekken ze zich mogelijk terug. Friese Poort zit namelijk met krapte en kan niet langer wachten. Als Friese Poort zich terugtrekt, zou dat een bom onder de stadionplannen betekenen.

Fans fan Cambuur meitsje har soargen oer de komst fan it nije stadion - Foto: Omrop Fryslân, Andor Faber

Deadline

Volgens verantwoordelijk wethouder Henk Deinum is de deadline van 1 juli, die de Friese Poort heeft gesteld, niet zó hard. "Het komt niet aan op één dag. Maar 1 juli is wel de richtdatum, waarop we een slag willen maken", vertelt Deinum, die de zorgen van de Cambuurfans goed begrijpt. Geruststellen kan de Leeuwarder wethouder ze alleen niet. "Het zijn pittige onderhandelingen, die nog alle kanten op kunnen. Het is moeilijk om alle partijen goed op één lijn te krijgen. Maar ik ben hoopvol. De partijen staan er op dit moment redelijk positief in."

(Advertentie)
(Advertentie)