Leeuwarden staat uitgebreid stil bij Dag van de Vluchteling

20 jun 2018 - 20:31

Op de Internationale Dag van de Vluchteling is woensdag ook in Leeuwarden uitgebreid bij de positie van vluchtelingen in de wereld stilgestaan en in het bijzonder bij de positie van vluchtelingen in onze eigen provincie.

Foto: Omrop Fryslân, Simone Scheffer

Verslaggever Simone Scheffer was in de Blokhuispoort

In de Blokhuispoort was 's middags een heel programma over vluchtelingen met lezingen, workshops en kunst. Er werd aan een kunstwerk gewerkt dat aan het einde van de middag aan burgemeester Ferd Crone werd aangeboden.

Foto: Omrop Fryslân, Simone Scheffer

Verslaggever Simone Scheffer was in de Blokhuispoort - 2

Volgens Crone is de Dag van de Vluchteling heel belangrijk. "Er zijn nog heel veel vluchtelingen die hier nog een plekje zoeken." Daarom moet de hulp aan vluchtingen in Leeuwarden worden opgeschaald, zegt de burgemeester. "Het allerbelangrijkste is dat mensen een contactpersoon hebben, een buurman of een vriend, en dat ze zien dat we hier samen met elkaar leven. Dan krijg je ook snelle integratie en voegen mensen ook heel veel toe aan de samenleving."

De Dag van de Vluchteling is in 2001 in het leven geroepen. Dat was precies vijftig jaar nadat de VN het vluchtelingenverdrag heeft aangenomen.

(advertinsje)