VLOG: Sneakpreview Redbad de film

19 jun 2018 - 17:58

Onder de naam 'Eilandberoerders' werden de figuranten van Redbad maandag getrakteerd op een sneakpreview van de film. Omrop Fryslân-medewerker Oane Hoekstra is een van die figuranten en was bij de sneakpreview. Hij vroeg aan andere figuranten wat hun rol was en wat hun verwachtingen waren van de film. Bovendien schreef hij een korte recensie.

Recensie van Oane

"De film Redbad is een visueel spektakel met een boodschap over onderdrukking van het Friese volk in de zesde eeuw. Destijds werd het geloof met geweld opgedrongen aan de mensen en werd hen de vrije wil ontnomen. Die boodschap komt keihard aan door de film. Het is dan ook geen film voor kinderen jonger dan zestien jaar.

Oane Hoekstra, figurant Redbad de film - Foto: Omrop Fryslân Oane Hoekstra

Zo mooi als de beelden van het landschap en de setting zijn, zo wisselend en niet altijd overweldigend is het acteerniveau, vaak vanwege het gebrek aan tekst voor een goede dialoog. Toch kunnen de acteurs ermee uit de voeten en maakt het visueel geweld veel goed van het acteertekort.

De hoofdrolspelers komen goed uit de verf, met een prachtrol voor Jonathan Banks (Pepijn) en Tibo Vandenborre (Karel Martel): inktzwart. Gijs Naber, als de Friese koning Redbad, weet te overtuigen en kan de film dragen als hoofdrolspeler. De film heeft zijn pros en cons, maar is zeker het bekijken waard op het grote filmscherm."

(advertinsje)