SC Cambuur deelt zorgen supporters over nieuw stadion

19 jun 2018 - 15:47

SC Cambuur deelt de zorgen die de supporters hebben over het nieuwe stadion. Woensdagavond zullen Leeuwarder fans bij het stadhuis bijeenkomen, om hun zorgen aan de politiek kenbaar te maken. Cambuurdirecteur Gerald van den Belt begrijpt hun ongerustheid.

Ympresje fan it nije Cambuurstadion - Foto: Bureau voor Widdershoven architectuur en architecten BV

Binnen nu en een kleine twee weken moet er duidelijkheid komen over het nieuwe stadion van Cambuur bij het WTC-complex. Opleidingscentrum ROC Friese Poort, verantwoordelijk voor de huur van 7500 vierkante meter in het nieuwe stadion, wil voor 1 juli weten waar het aan toe is. Anders trekt het zich terug uit de plannen en zitten de ontwikkelaars met een groot probleem.

Je voelt aan alles dat de spanning toeneemt.

SC Cambuurdirecteur Gerald van den Belt

De tijd begint te dringen dus. "Je voelt aan alles dat de spanning toeneemt", zegt Van den Belt, die bij Cambuur het nieuwe stadion in zijn portefeuille heeft. "Het voelt vervelend. We delen de zorgen van de supporters. Bij het stadion krijgen we ook veel mensen aan de balie, die zich er zorgen over maken."

Foto: www.dijksfotografie.nl

Overleg

Supportersvereniging Kern van Cambuur zal dinsdag om tafel met een andere supportersvereniging, Cambuur Culture. "We hebben ons heel lang op de achtergrond gehouden, maar we moeten nu aan de bel trekken", vertelt voorzitter Kees Elzinga van de Kern van Cambuur. Tijdens het overleg zullen ze bespreken welke acties de supportersclubs nog meer zullen ondernemen. Mogelijk wordt er ook een brief over de kwestie opgesteld.

(Advertentie)
(Advertentie)