Alweer een nieuwe speler bij SC Heerenveen: Sherel Floranus

19 jun 2018 - 12:32

Vleugelverdediger Sherel Floranus heeft een driejarig contract getekend bij SC Heerenveen. Dat heeft de voetbalclub dinsdag bekendgemaakt. De negentienjarige Floranus komt over van Sparta Rotterdam en is voor Heerenveen na Sam Lammers de tweede versterking in evenzoveel dagen. Floranus vervangt Denzel Dumfries, die naar PSV vertrekt.

Sherel Floranus tekenet foar trije jier by SC Hearrenfean - Foto: Martin de Jong

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Floranus. "Sherel is een sterke vleugelverdediger, die ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring heeft op het hoogste niveau. Het is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan, maar wij zien hem vooral voor de rechterkant."

Floranus komt uit de eigen jeugd van Sparta en speelde in totaal 69 wedstrijden voor de Rotterdamse club. Op zijn zestiende maakte hij zijn debuut voor de Spartanen. Met de transfer zou een half miljoen euro zijn gemoeid. "Toen we vorig jaar Denzel bij Sparta ophaalden, zeiden we dat ze de vervanger met Floranus al klaar hadden staan. Misschien komen we in de toekomst daar nog wel eens voor terug, zeiden we toen", zegt Gerry Hamstra.

Gerry Hamstra - Foto: Omrop Fryslân

Denzel Dumfries verlaat na één seizoen SC Heerenveen weer. De rechterverdediger heeft een succesvol seizoen achter de rug en maakt de overstap naar PSV. "Denzel was hier nog niet uitgeleerd, maar soms loopt het zo, dan krijg je een kans en ga je ervoor." SC Heerenveen krijgt zo'n 5,5 miljoen euro voor Dumfries. "Financieel gezien hebben we dat hartstikke goed gedaan, maar sportief gezien hadden we hem graag gehouden", aldus Hamstra.

(advertinsje)