Daniels en El Baad mogen Cambuur verlaten

18 jun 2018 - 19:07

SC Cambuur-spelers Alvin Daniels en Omar el Baad mogen op zoek naar een andere club. Beiden hebben nog een doorlopend contract, maar komen niet voor in de plannen van trainer René Hake. Ook Kevin van Kippersluis wacht mogelijk een andere toekomst.

Alvin Daniels - Foto: www.orange-pictures.nl

Op de posities van Daniels en El Baad, aan de buitenkant van de aanval en centraal achterin, heeft Cambuur andere alternatieven die de voorkeur krijgen. Daarom mogen ze de club verlaten. Er is alleen nog geen belangstelling voor het tweetal. "En dat is ook niet zo gek als je kijkt naar wat voor seizoen we hebben gehad", vertelt technisch manager Foeke Booy.

Kevin van Kippersluis zal komend seizoen mogelijk ook bij een andere club spelen. Booy spreek van "een verschil van inzicht" met Van Kippersluis. Hij ziet zichzelf als middenvelder, terwijl de technische staf van Cambuur hem als een linkeraanvaller ziet. "Als er een club voor hem komt, zullen we daar naar luisteren."

Kevin van Kippersluis - Foto: www.orange-pictures.nl

Selectie aardig rond

Booy heeft de afgelopen weken niet stil gezeten. Cambuur presenteerde al zeven nieuwe spelers. Een middenvelder en een linkeraanvaller staan nog op het wensenlijstje van de Leeuwarders, maar vooralsnog wachten ze even af. Ook omdat een groot deel van het geld al is uitgegeven aan de nieuwe spelers. Booy: "Het raamwerk staat. We hebben momenteel een selectie van 24 spelers en maken even een pas op de plaats."

De spelers die Cambuur voor komend seizoen al heeft vastgelegd, zijn keeper Xavier Mous, verdedigers Robert van Koesveld, Emmanuel Mbende, David Sambissa en middenvelders Robin Maulun, Andrejs Ciganiks en Julian Calor. De eerste training van de mannen van trainer Hake staat ingepland voor volgende week zaterdag, op 30 juni.

(advertinsje)
(advertinsje)