Sam Lammers naar Heerenveen: "Ze hebben veel spitsen voortgebracht"

18 jun 2018 - 14:17

SC Heerenveen huurt Sam Lammers een seizoen van PSV. De club heeft de nieuwe tijdelijke spits maandag gepresenteerd.

Lammers is 21 jaar en speelt al sinds 2010 bij PSV. In 2015 tekende hij een profcontract bij de club uit Eindhoven. De afgelopen seizoenen speelde Lammers vooral voor Jong PSV. In 63 Jupiler League-wedstrijden maakte hij 30 goals. Voor het eerste team van PSV speelde Lammers in totaal twaalf wedstrijden in de eredivisie. Hij scoorde daarin twee keer.

De spits heeft de afgelopen jaren ook in verschillende jeugdteams van Oranje gespeeld. Hij scoorde drie goals in negen wedstrijden voor Nederland onder 21.

Foto: www.dijksfotografie.nl

Ze hebben veel spitsen voortgebracht.

Nieuwe SC Heerenveen-spits Sam Lammers

Er was veel belangstelling voor Lammers. De keus viel uiteindelijk op SC Heerenveen: "Ik vind Heerenveen een mooie club. Ze hebben veel spitsen voortgebracht en de club heeft een goede uitstraling", zo vertelt Lammers. Ook het feit dat de Feansters structureel in de subtop meedoen was voor de 21-jarige aanvaller belangrijk. Volgens Lammers heeft hij een goede techniek en is hij met beide voeten evengoed. "Ik ben een beweeglijke spits die zelf ook kansen kan creëren en het team beter kan laten voetballen."

Foto: Omrop Fryslân, Roelof de Vries

"Mooie constructie"

"We hebben al vragen gekregen of het huren niet tegen de filosofie van Heerenveen is", zei algemeen directeur Luc Eisenga. "Maar laat ik het zo zeggen: als het een platte huur was geweest, hadden we hem niet gehuurd. We hebben een mooie constructie tussen PSV, Lammers en Heerenveen bedacht."

Allround

Ook technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Lammers. "We hebben Lammers het afgelopen jaar heel intensief gevolgd bij PSV. We denken dat we met hem een spits hebben die iets toevoegt aan ons systeem, hij is heel allround."

(advertinsje)
(advertinsje)