Grut Frysk Diktee gaat donderdag niet door vanwege slecht weer

18 jun 2018 - 13:15

Het weer is onvoorspelbaar en voor veel evenementen vaak een struikelblok. Dat geldt ook voor het Grut Frysk Diktee, dat komende donderdag in de open lucht zou zijn, op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Er wordt slecht weer verwacht en daarom heeft de organisatie besloten het evenement niet door te laten gaan. Het dictee wordt verschoven naar woensdag 27 juni. Dat was al de reservedatum, die van tevoren was gecommuniceerd met alle deelnemers.

Hindrik Sijens fan de Fryske Akademy op it Aldehoustertsjerkhôf yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

De organisatie heeft zich qua weer laten adviseren door Piet Paulusma. De weerman verwacht voor donderdag aanhoudende regen, harde wind en kou. Hindrik Sijens van de Fryske Akademy vindt het jammer dat het evenement donderdag niet doorgaat, maar wil de mensen niet in het slechte weer laten werken. "Ik baalde wel toen ik het hoorde en was er even stil van. Maar de knop moet om. Voor 27 juni lijkt het weer wel goed te worden."

De 680 deelnemers aan het Grut Frysk Diktee krijgen nog een mail van de organisatie, waarin ze op de hoogte worden gesteld van de nieuwe datum.

Hindrik Sijens van de Fryske Akademy over het uitstel van het Grut Frysk Diktee

Live te volgen
Het Grut Frysk Diktee is woensdag 27 juni vanaf 19.00 uur live te zien bij Omrop Fryslân op televisie en online. En niet alleen op het plein kunnen mensen meedoen, ook de mensen thuis kunnen dat. Via www.fryskdiktee.nl kan iedereen thuis het dictee meeschrijven. Het wordt dan ook automatisch nagekeken.

Trefwoorden: 
Leeuwarden Grut Frysk Diktee
(advertinsje)