Kingma, Hiemstra en Wassenaar winnen in St.-Jacobiparochie

17 jun 2018 - 18:36

Het partuur met Enno Kingma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar heeft het hoofdklasse kaatsen in St.-Jacobiparochie gewonnen. In de finale van de vrije formatie partij versloegen ze het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra met 5-3 en 6-2. Daarmee herstellen ze zich goed van de slechte zaterdag in Dokkum. In Dronryp stonden de parturen van Kingma en Van der Bos ook al tegenover elkaar. Toen won Van der Bos.

Enno Kingma

Enno Kingma, Hans Wassenaar en Renze Hiemstra - Foto: Henk Bootsma

Dat lukte het trio Van der Bos deze keer dus niet. Het partuur van Kingma pakte in de finale een voorsprong van 3-1. Van der Bos en zijn maten kwamen nog tot 3-2 terug, maar daarna was het verschil steeds minstens twee eersten. Na de eerste hoofdklasse-overwinning in Stiens van een week geleden pakken Kingma, Hiemstra en Wassenaar nu weer een krans.

Het partuur met Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden pakte in St.-Jacobiparochie de kleine premie. In de halve finale verloren ze van Kingma.

Taeke Triemstra

Route naar de finale

Kingma, Hiemstra en Wassenaar hadden het in de eerste omloop niet gemakkelijk met Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Met alles aan de hang ging de winst toch naar Kingma. In de tweede omloop liep het beter: 5-0 en 6-2 tegen Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten. In de halve finale wonnen ze daarna van het trio Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden.

In de finale gingen de eerste drie eersten om en om, tot het 2-1 stond voor Kingma. Dat partuur sloeg daarna op 6-6 een gaatje naar 3-1. Het trio Van der Bos kwam nog wel terug tot 3-2, maar daarna was het verschil nooit kleiner dan twee eersten. Op 5-3 en 6-2 stelde Wassenaar de overwinning van zijn partuur veilig door de bal voor de kaats te keren.

(advertinsje)