Weinig aanmeldingen van kinderen met beperking: "Je moet weer van alles regelen"

17 jun 2018 - 13:37

"Het is weer een hele organisatie om daar naartoe te reizen" of "Het hangt er maar vanaf hoe goed hij die dag is." Even met de kinderen ergens naartoe, dat is voor een gezin met een of meerdere kinderen met een beperking niet altijd zomaar gedaan.

Foto: Omrop Fryslân

Op 8 juli staat de Leeuwarder binnenstad in het teken van '8ste dag'. Door de stad zal die dag een enorme kettingreactie plaatsvinden. Een kettingreactie van 48 schakels, die worden gevormd door mensen, machines, bouwwerken en optredens.

Beperking

Een van die schakels vindt plaats in het provinciehuis. Hier is een kinderfestival, dat wordt georganiseerd voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Een groep die niet vaak bij dit soort grote evenementen wordt betrokken. Het aantal aanmeldingen loopt echter niet storm.

Baukje Ritsma van Talant vroeg zich af hoe dat kan. Buro de Vries keek met haar op het zomerfeest van kinderdagverblijf Us Greide in Heerenveen om dat uit te zoeken.

Reacties van ouders over waarom ze wel of niet meedoen met 8ste Dag.

Dat er drempels zijn is duidelijk maar ze worden met alle liefde overwonnen, omdat ook de ouders het belang wel zien van het deelnemen aan zo'n groot evenement. Niet alleen voor hun kinderen, maar ook voor hunzelf. Ze kunnen herkenning en erkenning vinden bij de andere ouders.

'8ste dag' is onderdeel van het hoofdprogramma van LF2018, een gratis evenement en zeer geschikt voor kinderen. Het is een project van kunstenaar Marten Winters. Omrop Fryslân zendt op 8 juli vanaf 13.00 uur deze kettingreactie van vijf uur door de Leeuwarder binnenstad live uit.

Trefwoorden: 
LF2018 Martin Winters 8ste Dag
(Advertentie)
(Advertentie)