Kinderpsychiater op non-actief gezet na beschuldiging van sekstoerisme

17 jun 2018 - 12:24

De in Nepal voor kindermisbruik opgepakte kinderpsychiater uit Makkinga is door zijn werkgever Therapeuticum in Joure op non-actief gesteld. De 66-jarige kinderpsychiater was vijf jaar lang op ZZP-basis aan Therapeuticum verbonden.

Foto: Therapeuticum De Jouwer

Therapeuticum is vrijdag door het Openbaar Ministerie geïnformeerd over de arrestatie in Nepal. Voor de medewerkers van het centrum voor psychische en psychosociale hulpverlening kwam die mededeling als een grote schok, zo schrijven ze in een verklaring op de website van het centrum.

Vragen

Therapeuticum heeft zaterdag met gemeente, politie en justitie overleg gehad over de zaak. Dit weekend zijn de cliënten en andere betrokkenen via de mail over de zaak geïnformeerd worden. Cliënten met vragen kunnen vanaf maandagochtend bellen met Therapeuticum. Andere mensen met vragen over deze zaak kunnen bellen met de gemeente De Fryske Marren.

Justitie is bezig met een onderzoek naar het gedrag van de psychiater in Nederland, maar tot nu toe zijn er geen aanwijzingen gevonden dat zou suggereren dat de man zich ook in Nederland schuldig heeft gemaakt aan kindermisbruik. Ook Therapeuticum heeft daar geen aanwijzingen voor.

Nooit alleen

De directie van Therapeuticum laat weten dat de kinderpsychiater bij zijn werk in Joure nooit alleen is geweest met de kinderen. De man werd ingezet als specialist en hij deed zijn werk in samenwerking met een andere hulpverlener. Bij psychiatrische sessies was er in principe altijd een tweede hulpverlener of een ouder aanwezig.

Trefwoorden: 
Nepal Therapeuticum
(Advertentie)
(Advertentie)