Omrop TIP: Surventobrass live bij Omrop Fryslân

16 jun 2018 - 19:19

Op een aantrekkelijke manier brassbandmuziek laten horen. Met dat doel staan op zaterdag 16 juni alle deelnemende brassbands in De Flambou (Surhuisterveen) op het podium bij Surventobrass. Het jaarlijkse festival voor brassbands uit alle divisies wordt vanaf 17.20 live uitgezonden via Omropfryslân.nl en de Omrop-app.

Surventobrass bij Omrop Fryslân - Foto: Omrop Fryslân

Muzikaal amusement

Op iedere derde donderdag van juni wordt het jaarlijks festival voor brassbands georganiseerd. Dit jaar is het de tiende editie van Surventobrass in de Flambou in Surhuisterveen. Bij het Surventobrass festival staat niet alleen de muziek centraal, maar gaat het ook om het amusement en het contact met het publiek. De bands mogen daarbij zelf hun programma samenstellen van maximaal 30 minuten. Een solistisch werk wordt daarbij ook aangeraden, de solist dingt dan mee naar de solistenprijs. Aan het festival doen dit jaar negen brassbands mee.

Rechtstreeks te volgen bij Omrop Fryslân

Het festival is op zaterdag 16 juni rechtstreeks te volgen op Omrop Fryslân via Omropfryslan.nl/live en via de Omrop-app. Vanaf 17.20 uur tot en met de prijsuitreiking. Tussen de optredens door zorgen Sijtze van der Hoek en Andries de Haan voor scherpe interviews met de dirigenten en orkestleden. Meer informatie over Surventobrass is te vinden op Surventobrass.nl.

Het Koperkanaal

Bij het festival worden ook opnames gemaakt voor het videokanaal en de audiostream 'Koperkanaal' van Omrop Fryslân. Koperkanaal is er speciaal voor de liefhebbers van de muziek van harmonie, fanfare en brassband. Koperkanaal bestaat uit livestreams van HaFaBra evenementen, het videokanaal op YouTube, de audiostream Omropfryslan.nl/koperkanaal en het radioprogramma Koperkanaal FM (iedere zondag tussen 6.00 en 8.00 uur op de radio).

(advertinsje)