Culturele Hoofdstad loopt goed: al 150.000 kaarten verkocht

16 jun 2018 - 06:58

De ene na de andere voorstelling van Culturele Hoofdstad raakt snel uitverkocht, zoals Holstmeer, Marijke Moui en De Stormruiter. We zijn bijna op de helft van het Culturele Hoofdstad-jaar en driekwart van de 200.000 beschikbare kaarten zijn verkocht. Er komen in de loop van het jaar nog meer kaarten bij van de producties die later in het jaar plaatsvinden.

Marijke Muoi - Foto: René den Engelsman

Hoog niveau minder populair

Een onderdeel dat minder goed loopt is de programmering van Strangers on Stage in De Harmonie. Dit zijn grote internationale voorstellingen die in de Randstad en het buitenland altijd goed lopen, zoals de Japanse voorstelling Pluto (februari), de Franse voorstelling Espace (volgende week) of Slava de Russische clown (september). "Het is gewoon een moeilijke markt, maar het begin steeds beter te lopen", vertelt Tjeerd van Bekkum, directeur van Culturele Hoofdstad. "Het gaat om podiumkunsten van hoog niveau, waarvoor we nu dus niet voor naar de Randstad hoeven. Ik hoop dat De Harmonie dit de komende jaren doorzet."

Foto: Omrop Fryslân, Robea Kleisma

Moeilijk 'Hollanders' aan te trekken

"Ik vind het spannend hoe de zomer zal verlopen. Er komt nu steeds meer aanbod, mensen zullen moeten gaan kiezen. Maar we verwachten in de zomer ook veel gasten, dus dat komt vast goed", vervolgt Van Bekkum. Wat betreft de interesse van buitenlandse toeristen heeft Culturele Hoofdstad niets te klagen.

Volgens Van Bekkum blijft het echter wel moeilijk om de 'Hollanders' massaal naar de activiteiten in Leeuwarden te krijgen. "Hier moeten we flink aan trekken. We moeten bezoekers hierheen krijgen met de grote dingen zoals Escher in het Fries Museum. Als ze hier zijn, dan moeten we ze laten zien wat er nog meer allemaal is."

Met dus als doel dat mensen hier langer blijven of in de toekomst terugkeren.

Trefwoorden: 
LF2018 kaartverkoop
(advertinsje)