Zoute groenten verbouwen op Terschelling

Stichting De Zilte Smaak is op Terschelling begonnen met een proef om zoute groenten te verbouwen. Zoals zeekraal, zeeaster, ijskruid en zeevenkel. ''Elke dag verdwijnt er wereldwijd 200 hectare aan landbouwgrond door verzilting'', vertelt Hans Wilmink, een van de initiatiefnemers. Zoute groenten kunnen hier wel gewoon op worden verbouwd.
Veel mensen zijn echter niet bekend met deze groenten. ''Het is hartstikke lekker en groeit in ons land gewoon langs de kust. Gek eigenlijk dat bijvoorbeeld zeekraal in de supermarkt uit het buitenland komt'', vindt Flang Cupido, kok en ook initiatiefnemer van de proef.
Stichting De Zilte Smaak is een van de honderden kleine gemeenschapsprojecten van Culturele Hoofdstad. Ze doen hun proef met geld uit het gemeenschapsfonds en van de Europese Unie. Ze maken ook deel uit van het Europese project Sealine Farming. De eerste oogst wordt over een paar weken verwacht. Het is de bedoeling dat de horeca op Terschelling de groenten gaat gebruiken.
Zoute groenten verbouwen en eten op Terschelling