Dronryp, Tjerkwerd en Baard winnen voorrondepartijen op IFK Jeu de Pelote

14 jun 2018 - 11:01

De parturen van Dronryp, Tjerkwerd en Baard zijn door naar de eerste omloop van het Open Fries Kampioenschap Jeu de Pelote. Zij wonnen woensdagavond hun voorrondepartijen op It Plein in Easterlittens.

Foto: twitter @KVOnderOns

Dronryp kwam op een voorsprong van 4-1 tegen Scharnegoutum. Scharnegoutum kwam weer op gelijke hoogte, maar uiteindelijk wonnen de Rypsters toch met 8-5. Hetzelfde scenario bij Tjerkwerd tegen Wiuwert/Britswert: daar was het 4-1 voor Tjerkwerd, maar vijf eersten later stond het 5-5. Daarna pakte Tjerkwerd met 7-5 alsnog de winst. Baard - Spannum werd niet heel spannend: 8-5.

De voorrondes duren nog tot en met donderdag. De twaalf winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor de eerste omloop, die vrijdag begint. In die fase van het toernooi stromen ook de vier beste parturen van vorig jaar in. Dat zijn Leeuwarden, Winsum, Easterein en titelverdediger Easterlittens.

Op de laatste dag van de voorrondes staan de partijen Grou - Sexbierum, Reahûs/Tirns - Makkum en Deinum - Wjelsryp op het programma.

Jeu de Pelote is een variant van het kaatsen die verschilt met het traditionele Friese spel: zo bestaan de parturen uit vijf spelers en is het veld een stuk smaller.

(advertinsje)
(advertinsje)