Harlingen krijgt StreetArt Festival

14 jun 2018 - 10:54

Harlingen houdt van 4 tot en met 13 juli voor het eerst een StreetArt Festival. In het centrum van de stad en de Willemshaven verschijnen dan op z'n minst vier 3D-kunstwerken. Die komen in de Kleine Voorstraat, voor de Raadhuistoren, op de trap van het Havenplein en bij de doorgang van de Coupure als entree naar de Willemshaven. Verder wordt er een muurschildering gemaakt op de vroegere houtopslagloods Hubert Jans in de Willemshaven. Daar wordt eind juni al mee begonnen.

Strjitkeunster Leon Keer makket Escher-keunstwurk op it stasjon fan Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries

"Het belooft heel bijzonder te worden, want de allerbeste 3D-kunstenaars van Nederland komen, misschien wel de beste van Europa", zegt Karen Brugman, een van de initiatiefnemers van het festival. Het is de bedoeling om van het festival een jaarlijks evenement te maken. De gemeente Harlingen is erg enthousiast en heeft er geld voor vrijgemaakt.

Ondernemers kunnen er voor kiezen om een kunstwerk te sponsoren en een kunstwerk dichtbij hun zaak te laten maken. "Harlingen zal met deze unieke kleurrijke kunstwerken goed op de kaart komen. Dit trekt veel toeristen met verschillende interesses, wat zorgt voor een positief effect op de Harlinger economie'', zegt Sue Smeding, een van de andere initiatiefnemers van het StreetArt Festival in Harlingen.

(advertinsje)
(advertinsje)