Nieuwe vaarweg van en naar Drachten stap dichterbij

13 jun 2018 - 21:56

Er lijkt meer onderzoek naar de aanleg van een nieuwe vaarweg van en naar Drachten, door de Hege Warren bij De Veenhoop en De Burd bij Grou, aan te komen. Een meerderheid van onder andere collegepartijen SP en VVD en oppositiepartijen zoals de PvdA, ChristenUnie en D66 leggen zich toch niet neer bij de uitspraak dat de vaarweg financieel niet uit kan. Door meer onderzoek geven zij gehoor aan het voorstel van gedeputeerde staten.

Binnenfeart - Foto: Shutterstock.com

Voor de SP staat ook zonder verder onderzoek al vast dat de nieuwe vaart voor grote binnenvaartschepen er moet komen. Zij vertrouwen erop dat er met het nieuwe kanaal flink kan worden bespaard op duur onderhoud aan polder de Hege Warren, door die onder water te zetten. Andere partijen willen dat dit nog eens goed wordt onderzocht in een gebiedsproces.

Voor met name het CDA was het al duidelijk dat het een en ander niet uit kan. Zij willen duidelijkheid voor boeren en andere belanghebbenden en zeggen nee tegen de nieuwe vaarweg. Dat laatste geldt ook voor de FNP, PVV, GroenLinks, 50PLUS en de PvdD.

(advertinsje)
(advertinsje)