WK zonder Oranje: wij zijn voor België en Duitsland

13 jun 2018 - 19:30

Het WK voetbal begint donderdag en zoals bekend doet Oranje deze keer niet mee. Dus voor wie moeten we nu thuisblijven? Van de bank springen bij een doelpunt? En in welke kleuren moet de boel worden versierd?

In een enquête hebben de Friezen aangegeven welk team op hun sympathie en steun kan rekenen. Zowel Duitsland als België zijn favoriet, maar België heeft de grootste Friese aanhang. Zo'n 66% kiest voor België en de overige 34% heeft voor Duitsland gestemd.

Van welk land ben je fan?

Het antwoord van Fryslân: 28% is fan van België, 15% van Duitsland én 15% heeft geen voorkeur. IJsland scoort ook relatief goed onder de Friezen, maar liefst 7% van de Friezen is fan van het land. Landelijk gezien is Fryslân de nummer één supporter van IJsland.

Foto: Omrop Fryslân

De Belgen kunnen dus op de meeste sympathie rekenen, maar is iedereen het er dan ook mee eens? Van de mannen is 61% het daar mee eens en met 39% kiest minder dan de helft van de mannen voor Duitsland.

Onder de vrouwen heerst er nog wat meer vertrouwen in onze zuiderburen: 69% support hen, terwijl 31% van de vrouwen voor de buren in het oosten kiest.

Er kan in elk geval in de kleuren zwart-rood-geel geschminkt worden, het Belgische bier kan op tafel worden gezet en ook de Duitse worst zal hier en daar niet ontbreken.

Alle regionale omroepen hebben afgelopen weekend op hun website een oproep gedaan aan het publiek om aan te geven voor welk land ze zijn bij het WK voetbal, nu Nederland zelf niet meedoet. Ruim 18.000 mensen in Nederland hebben daarop gereageerd; 80 procent mannen, 20 procent vrouwen, gespreid naar leeftijd en regio. Ook werd gevraagd te kiezen tussen België en Duitsland.

Trefwoorden: 
voetbal WK
(Advertentie)
(Advertentie)