Menaam, Bolsward en Hartwerd door naar eerste ronde IFK Jeu de Pelote

12 jun 2018 - 22:28

Menaam, Bolsward en Hartwerd zijn de parturen die zich op de spannende tweede dag van het Open Fries Kampioenschap Jeu de Pelote hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi. Zij wonnen hun wedstrijden in de voorronde aan It Plein in Easterlittens.

Foto: twitter @KVOnderOns

Menaam was met 7-3 te sterk voor Wommels Bij de andere twee wedstrijden ontliepen de parturen elkaar niet veel: Bolsward won met 6-5 van Lollum/Waaksens en daarna pakte Hartwerd de overwinning tegen Stiens: 7-6.

De voorrondes duren nog tot en met donderdag. De twaalf winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor de eerste omloop, die vrijdag van start gaat. In die fase van het toernooi stromen ook de beste vier parturen van vorig jaar in. Dat zijn Leeuwarden, Winsum, Easterein en titelverdediger Easterlittens.

De volgende drie voorrondewedstrijden zijn woensdag. Dan staan Scharnegoutum-Dronryp, Wiuwert/Britswert-Tjerkwerd en Baard-Spannum op het programma.

Jeu de Pelote is een variant van het kaatsen die verschilt met het traditionele Friese spel: zo bestaan de parturen uit vijf spelers en is het veld een stuk smaller.

(advertinsje)
(advertinsje)