Plannen van nieuwe eigenaar schietbaan bij Katlijk niet te realiseren

12 jun 2018 - 17:50

De plannen van de nieuwe eigenaar met de oude schietbaan bij Katlijk zijn, met het bestemmingsplan dat er nu ligt, niet te realiseren. Dat zegt wethouder Jaap van Veen van de gemeente Heerenveen.

Foto: Omrop Fryslân

Volgens de wethouder zijn er, wat het terrein betreft, wettelijke kaders waar rekening mee moet worden gehouden. In het bestemmingsplan staat het terrein van de oude schietbaan van de politie omschreven als een bosgebied, met een kleine mogelijkheid tot recreatie. Onder meer vanwege de wet natuurbescherming en de aanwezigheid van dassen en roofvogels, is aanpassing van het bestemmingsplan zonder verder onderzoek niet mogelijk.

Eigenaar Marko de Vries van Sport Anders, dat sport aanbiedt aan kinderen met een beperking, wil het terrein gebruiken voor sportactiviteiten met de kinderen. Maar De Vries mag op dit moment het terrein niet op met de kinderen, omdat het is vervuild met lood van kogels en er dode politiehonden liggen begraven.

De gemeente heeft wel verschillende keren overleg gehad met De Vries, maar er is nog geen officiële aanvraag gedaan voor het wijzigen van het bestemmingsplan. Volgens wethouder Van Veen ligt de bal nu eerst bij de ondernemer; die moet besluiten of hij aanvullend onderzoek wil laten doen. De gemeente geeft wel aan mee te willen denken met de eigenaar en vindt het initiatief van De Vries een 'welkome aanvulling'.

Marko de Vries - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
(Advertentie)
(Advertentie)