Franeker, Bitgum en Weidum door voorrondes IFK Jeu de Pelote

11 jun 2018 - 22:39

De parturen van Franeker, Bitgum en Weidum zijn de eerste drie die de voorrondes op het Open Fries Kampioenschap Jeu de Pelote overleefd hebben. De 20e editie van dat toernooi begon maandagavond op It Plein in Easterlittens.

Franeker rekende met 8-4 af met Mantgum, Bitgum was met 8-3 te sterk voor Heerenveen en Weidum versloeg Reduzum met 8-2. Sommige spelers aan de opslag hadden niet genoeg ruimte en hadden een langere aanloop nodig. Zij konden vanuit de tuin door een opening met groen gaas lopen.

De voorrondes duren nog tot en met donderdag. De twaalf winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor de eerste omloop, die vrijdag begint. In die fase van het toernooi stromen ook de beste vier parturen van afgelopen jaar in. Dat zijn Leeuwarden, Winsum, Easterein en titelverdediger Easterlittens.

Dinsdag zijn de volgende drie partijen in de voorronde: Menaam - Wommels, Bolsward - Lollum/Waaksens en Stiens - Hartwerd.

Jeu de Pelote is een variant van het kaatsen die verschilt met het traditionele Friese spel: zo bestaan de parturen uit vijf spelers en is het veld een stuk smaller.

(advertinsje)
(advertinsje)