Hotel Lauswolt komt weer in Friese handen

11 jun 2018 - 21:23

Het Bilderberghotel Lauswolt in Beetsterzwaag komt in handen van de Stichting FB Oranjewoud. Bilderberg is bezig met, wat het bedrijf noemt, het optimaliseren van de hotelportefeuille. Bilderberg richt zich voortaan meer op zijn positie in de steden en het investeren in speciale hotels. Lauswolt past daar niet in.

Foto: www.bilderberg.nl

FB Oranjewoud is een stichting die zich inzet voor hoogwaardige werkgelegenheid in het Noorden, onder andere door een belang te nemen in projecten en bedrijven. De stichting is ontstaan na het opheffen van de Friesland Bank. Het vermogen van ongeveer 200 miljoen euro is toen geschonken aan de Friese samenleving. FB Oranjewoud heeft het beheer over dat geld.

Marc van Gulick blijft aan als directeur van Lauswolt. Hij is blij met de overname. "Ik ben er trots op dat we met een team van bijna honderd mensen voor Lauswolt mogen werken en met heel veel passie, bezieling en beleving - ook in de toekomst - iedere dag opnieuw onze gasten verwennen. De cirkel is ook rond: 64 jaar geleden is Landgoed Lauswolt als Fries hotel begonnen, en nu komen we weer in Friese handen. Dat voelt heel goed."

Directeur Marc van Gulick van Lauswolt

Er zal wel wat veranderen voor het bestuur: "We komen vanuit een grotere organisatie. We moeten nu alles zelf gaan regelen. Wij zijn volop bezig om daar de voorbereidingen voor te treffen. Verder gaan we flink investeren, qua schilderwerk bijvoorbeeld en de kamers hebben ook weer een upgrade nodig. Kortom: er zijn nog heel veel projecten die lopen."

De medewerkers van het hotel kunnen allemaal blijven, zo verzekert Van Gulick. "Sterker nog: als we het goed doen, komen er alleen maar meer mensen bij."

(advertinsje)