"Er moeten meer sociale huurwoningen worden gebouwd in Leeuwarden"

11 jun 2018 - 17:47

De Leeuwarder PvdA-fractie maakt zich hard voor sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Middelsee. Volgens raadslid Hein de Haan moeten woonwijken bestaan uit een divers aanbod van koop- en huurwoningen, omdat dat beter is voor de leefbaarheid.

Plannen foar de wyk Middelsee ûnder it Van Harinxmakanaal yn Ljouwert - Foto: Gemeente Ljouwert

Doordat mensen, als ze ouder worden, steeds langer thuis blijven wonen, komt het steeds vaker voor dat ze hulp of begeleiding nodig hebben, zegt De Haan. En een wijk waar mensen wonen met verschillende achtergronden vangt dat beter op dan een wijk die eenzijdig is samengesteld.

De PvdA wil mensen die op sociale huurwoningen zijn aangewezen, graag de kans geven om in een nieuwbouwwijk te wonen. En de opzet van de nieuwe wijk Middelsee, waar de huizen dicht bij elkaar staan, zou zich daar uitstekend voor lenen, zegt de partij.

Woensdag besluit de gemeenteraad van Leeuwarden over het plan Middelsee. De PvdA gaat daarmee instemmen, zegt De Haan. "Stedenbouwkundig gezien is het een uitstekend plan. Alleen de sociale huur mist erin."

De nieuwe wijk Middelsee ligt ten zuiden van het Van Harinxmakanaal, tussen de Oeriselseleane en het spoor tussen Leeuwarden en Zwolle. Volgens de planning wordt volgend jaar begonnen met het bouwrijp maken van de grond. In 2020 moet de bouw beginnen. De wijk Middelsee wordt niet op het aardgasnet aangesloten. De woningen zijn energiezuinig.

(advertinsje)